24.05.2011

Online Pazarlama nasıl yapılır?


Günümüzde on binlerce şirket online pazarlama dünyasında aktif bir rol oynamaktadır. Son yıllarda Türkiye ‘de de online pazarlama oldukça gelişmiş olmasına karşın her şirket her gün büyüyen bu pazarın biraz daha farkına vararak yatırımlarını büyütüyor. Hepiniz www.hepsiburada.com sitesini biliyorsunuzdur. 1998’den beri faaliyet gösteren hepsiburada.com Doğan Holding’e ait olup yalnızca internet üzerinden hizmet vermektedir.

 8000 m2 alana kurulu olan hepsiburada.com yaklaşık 1100 tedarikçi firma ile çalışmaktadır ve bu sayı sürekli artmaktadır. 2001 yılında faaliyete başlayan GittiGidiyor.com ise 10 milyona yakın satış işlemi ile Türkiye’nin her bir yanında popüler bir alışveriş ortamı olarak online hayatına devam etmektedir.

 Dünyanın en büyük alışveriş sitelerinden biri olan eBay.com ise 2007 yılında GittiGidiyor.com’a ortak olarak Türkiye’deki online pazarlamanın büyüklüğünün farkına vararak sektörde yerini almak istediğini göstermiştir.
Dünyada ve Türkiye’de insanlar ürünlerini internette pazarlayacak satış ortakları aramaktadırlar. Ürünlerinden kazanacakları karları satış ortaklarına komisyon vererek paylaşmak isteyenler online pazarlama sahasında büyümenin ancak büyük bir ekibe sahip olmaktan geçtiklerini bilerek hergün kazançlarını paylaşacakları yeni kişiler aramaktadırlar. Bu işin en güzel yanı size sadece ürünlerini pazarlamanız için para ödüyorlar.

 Müşteri desteği, satış süreci gibi diğer tüm konuları yine kendileri üstlenerek işin sorumluluklarını size bırakmıyorlar. Yani size düşen sadece müşteriyi ürünler buluşturarak müşterilerin satın almalarını sağlamak sonrada komisyonunuzu almak.
Online pazarlama herkesin yapabileceği bir iş olmasına karşın başarılı olmak için elbetteki bir rehbere ihtiyacınız var. GooMass, hangi satış ağlarına veya satış ortaklığı programlarına nasıl katılacağınızı, neler yapmanız gerektiğini ve neler yapmamanız gerektiğini size tüm detaylarıyla anlatarak online satış ortaklığı alanında başarılı olmanızı sağlar. GooMass kitaplarında ve videolarındaki bilgiler olası tüm sorularınıza cevap olacaktır. 

Benzer Yazılar



Eklentiyi Hazırlayan: Hoctro | Jack Book

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız bizim için önemli