28.01.2011

İnternet girişimciliği


İnternet girişimciliği
2000’li yıllardan sonra, artan kullanıcı sayısı ve sanal ortamın olanakları  internet girişimcilerine yer açtı. 2001 krizini atlatıp ayakta kalanlar, bugün Türkiye’nin başarılı internet girişimcileri arasında.
 Ancak e-ticaret, topluluk portalları ve internet hizmetleri üzerinde yoğunlaşan bu kesim, sanal dünyanın ve internet kullanıcısının profilinin hızla değiştiğinin de farkında. Yeni hizmetlerle büyüyen, bizzat kullanıcının sitelere ek değer kattığı Web 2.0’ın dünyadaki başarılı örnekleri, yatırımcıların da gözdesi
.
Kimisi online bilet sattı, kimi bilgisayar malzemesi. Kimi web sitesi tasarladı.Kimiside network sistemlerinden para kazanmaya devam ediyor. Çok değil 10-20 bin dolar sermayelerle kurdukları işlerini 5-10 milyon dolar cirolara ulaştırmayı başardılar.İnternette sermayesiz para kazanmak istiyorsanız network sistemi tam size göre.Bu konuda XNetwork ü tavsiye ederim.Çünkü yüzyılın internet projesi olarak üyelerine satış ortaklığı ile binlerce tl kazandırıyor.

İnternet aslında ticari olmayan işlerin kullanımı için keşfedildi ama kısa sürede adlarını ”dünyanın en zengin 100′ü”listesine yazdıracak girişimcilerin doğmasını sağladı.
İnternet Türkiye’de girişimci ruhu körükledi. Belki ABD ‘li girişimciler gibi milyar dolar olmasa da milyon dolarlık cirolara ulaşan firmalar var.

Kazanılan paranın azlığı Türkiye’de internet kullanımının diğer ülkelere göre az olmasından kaynaklanıyor. Bir bakıma hem iyi hem de kötü bir haber. Kötü çünkü bilişimin nimetlerinden tam anlamıyla yararlanmıyoruz, iyi  tarafı ise bu pazarda hala yeni iş fikirleri ortaya çıkabilir. Hayata geçirilmesi gereken birçok site fikri var.
  • Eğer internette site kuracaksanız şu noktalara dikkat etmeli:
  • En iyi bildiğiniz ve tek bir alana odaklanın.
  • Sabırlı olun uzun vadeli düşünün ve takımınızı koruyun.
  •  Anlaşması kolay bir ürün veya hizmet seçin.
  •  Teknolojiyi araştırıp iyice öğrenin ihtiyacınıza göre biçimlendirin.
  • Yurtdışında yapılmış uygulamaları inceleyip Türkiye’ye uyarlayın.
  • Rakiplerinizi iyi şeçin ilk aşamada büyük rakipler edinmeyin bu size zaman kaybettirir.Rakibinizin fazla olmadıgı alanlara yönelin.Baktınız oluyor ozamn korkusuz olun.

Benzer Yazılar



Eklentiyi Hazırlayan: Hoctro | Jack Book

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız bizim için önemli